Groningen

Via veritatis

Ben je geslaagd en ben je van plan om na de zomer in Groningen te gaan studeren? Vergeet niet dat vriendschappen, bezinning en gezelligheid ook belangrijk zijn tijdens je studie. Neem gerust contact met ons op of kom eens gezellig langs!

 

De kring

Studeer je in het mooie Groningen en ben je op zoek naar zowel gezellige als inhoudelijke avonden, dan is deze kring zeker iets voor jou!  De kring 'Via Veritatis' komt ëén keer in de 2-3 weken samen om na te denken over een gedeelte uit een boek of een actueel thema. Elk half jaar staat er één boek centraal die we als kring bespreken. Tijdens de avonden gaan we met elkaar in gesprek over allerlei vragen/discussiepunten op geloofsgebied. Als christelijke student ontkom je namelijk niet aan deze vragen. Bezinning hierop is essentieel en waardevol, mede omdat je zo ook beter in staat zult zijn om in gesprek te gaan met studenten zonder religieuze achtergrond of met een andere religie. Elke avond wordt ingeleid door een mentor, een kringlid of een externe spreker. Naast de inhoudelijke avonden, organiseren we ook regelmatig een borrel of een uitje. 

We proberen de avonden zoveel mogelijk te plannen op vrije avonden van studentenverenigingen, zoals Yir'at 'Adonay, zodat het mogelijk is om ook lid te zijn van een studentenvereniging. Lidmaatschap van 'Via Veritatis' is vrijblijvend en er wordt geen contributie gevraagd.

 

"Via Veritatis, wat mij betreft dé waardevolle toevoeging van je studententijd! Het bestaat uit een klein, knus groepje mensen dat altijd in is voor gezelligheid en een goed gesprek. De combinatie van samen koken & eten (of een picknick), het bespreken van een interessant boek/thema, inspirerende externe sprekers en gezellige activiteiten zijn het succes van deze kring." - oud lid Tabitha

 

Indeling van de avonden

We starten om ongeveer 18.30 uur met een gezamenlijke maaltijd, waarna we om 20.00 uur beginnen met kringen. Om 22.00 uur ronden we af en kan er gezellig worden nagepraat onder het genot van een drankje.

 

Wat verwachten wij van jou?

1. Gezelligheid en enthousiasme tijdens de avonden

2. Initiatief bij het nadenken over thema’s en organiseren van activiteiten

3. Elke avond zullen twee kringleden de maaltijd bereiden. Neem maar van ons aan dat dit leuker is om te doen dan je denkt!

4. Het leiden van minstens één kringavond per jaar

 

Geïnteresseerd? Kom eens langs!

Lijkt het je leuk om te komen, en studeer je aan een hogeschool of universiteit? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Het is heel normaal om eerst een aantal keer mee te kijken voordat je je aanmeldt als lid. Hopelijk tot snel!

 

Contactgegevens kringmentor:

Marco van den Noort

E-mail: viaveritatisgroningen@gmail.com

Agenda Groningen

Woensdag 24 januari 2024

Bijbelkring

18:30

Details →

Woensdag 7 februari 2024

Boekenkring

Details →

Woensdag 28 februari

Bijbelkring

Details →

Woensdag 20 maart 2024

Boekenkring

Details →

Woensdag 10 april 2024

Kringuitje

18:30

Details →

Woensdag 24 april 2024

Boekenkring

18:30

Details →

Woensdag 8 mei 2024

Bijbelkring

18:30

Details →

Woensdag 29 mei 2024

Boekenkring

18:30

Details →

197