Groningen

Via veritatis

WEGENS DE CORONAMAATREGELEN WISSELT HET HOE WIJ ONZE BIJEENKOMSTEN VORMGEVEN. VOOR MEER INFORMATIE NEEM CONTACT MET ONS OP

 

De kring

Studeer je in het mooie Groningen en ben je op zoek naar zowel gezellige als inhoudelijke avonden, dan is deze kring zeker iets voor jou!  De kring 'Via Veritatis' komt ëén keer in de 3-4 weken samen om na te denken over een gedeelte uit een boek of een actueel thema. Elk half jaar staat er één boek centraal die we als kring bespreken. Tijdens de avonden gaan we met elkaar in gesprek over allerlei vragen/discussiepunten op geloofsgebied. Als christelijke student ontkom je namelijk niet aan deze vragen. Bezinning hierop is essentieel en waardevol, mede omdat je zo ook beter in staat zult zijn om in gesprek te gaan met studenten zonder religieuze achtergrond of met een andere religie. Elke avond wordt ingeleid door een mentor, een kringlid of een externe spreker. Naast de inhoudelijke avonden, organiseren we ook regelmatig een borrel of een uitje. 

We proberen de avonden zoveel mogelijk te plannen op vrije avonden van studentenverenigingen, zoals Yir'at 'Adonay, zodat het mogelijk is om ook lid te zijn van een studentenvereniging. Lidmaatschap van 'Via Veritatis' is vrijblijvend en er wordt geen contributie gevraagd.

"Deze kring in het noorden heeft mijn studententijd extra waardevol gemaakt. Het samenzijn met andere studenten, het lezen van de Bijbel en het bespreken van diverse boeken, het gezellig kletsen en het doen van activiteiten met elkaar zorgt voor een meerwaarde van je studie in deze mooie studentenstad!" - oud lid Linda Zippro

Indeling van de avonden

We starten om ongeveer 18.30 uur met een gezamenlijke maaltijd, waarna we om 20.00 uur beginnen met kringen. Om 22.00 uur ronden we af en kan er gezellig worden nagepraat onder het genot van een drankje.

Wat verwachten wij van jou?

  1. Gezelligheid en enthousiasme tijdens de avonden

  2. Initiatief bij het nadenken over thema’s en organiseren van activiteiten

  3. Elke avond zullen twee kringleden de maaltijd bereiden. Neem maar van ons aan dat dit leuker is om te doen dan je denkt!

  4. Het leiden van minstens één kringavond per jaar

Geïnteresseerd? Kom eens langs!

Lijkt het je leuk om te komen, en studeer je aan een hogeschool of universiteit? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Het is heel normaal om eerst een aantal keer mee te kijken voordat je je aanmeldt als lid. Hopelijk tot snel!

 

Contactgegevens kringmentoren:

Marco en Nicolien van den Noort

E-mail: viaveritatisgroningen@gmail.com

Agenda Groningen

Woensdag 3 februari 2021

Kringavond & Borrel - Geannuleerd vanwege de lockdown

18:30

Details →

Woensdag 24 februari 2021

Kringavond & Borrel

18:30

Details →

Woensdag 31 maart 2021

Lezing

18:30

Details →

Woensdag 14 april 2021

Thema-avond & Borrel

18:30

Details →

Woensdag 19 mei 2021

Kringavond & Borrel

18.30

Details →

Woensdag 9 juni 2021

Afsluiting & uitje

18.30

Details →

197