Calvijnkring Leiden

Calvijnkring Leiden

Kring Leiden bestaat uit een gezellige groep HBO- en WO-studenten en is bedoeld om een christelijk netwerk te bieden in je studententijd. Je zult je verdiepen door Bijbelstudies met elkaar en is er ruimte om je te verbreden door andere leeskringen en thema-avonden. Een bijkomend voordeel is dat je ook de kans krijgt om je vriendenkring uit te breiden. We organiseren namelijk ook informele avonden en zijn altijd te porren voor spontane acties, want niets is verplicht op onze kring. Nieuwsgierig geworden?

 

Kringavonden

De kring komt elke 2 weken bij elkaar. Tussendoor is er nog de mogelijkheid om aan een lees- of zingkring mee te doen. De avonden zijn afwisselend op dinsdag-, woensdag-  of donderdagavond. We starten rond 18:00 met een maaltijd. Rond 19.30 begint de kringavond. De inhoud van de kringavonden is heel verschillend: er zijn Bijbelkringen, thema-avonden, leeskringen, zing/muziekkringen, maar ook informele avonden. De avonden vinden afwisselend plaats in gebouw ‘Irene’, Hoofdstraat 82, Leiderdorp (tegenover het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente) of in een kringhuis.

Bijbelkringavonden

Dit jaar behandelen we op de Bijbelkringavonden de kleine Profeten. Tijdens een Bijbelstudieavond bespreken we diverse vragen bij het Bijbelgedeelte en secundaire literatuur. Deze avonden zijn heel leerzaam en motiveren om je ook thuis in de Bijbel te verdiepen.

Thema-avonden

Thema-avonden zijn zeer diverse avonden. Zo luisteren we bijvoorbeeld naar een lezing door een spreker. Ook gaan we zelf actief aan de slag met het gedachtegoed van Calvijn, leren we elkaar iets over ons studiegebied of bespreken we een roman. 

Informele avonden

Op een informele avond doen we net even wat anders dan anders. We gaan naar het strand, zijn zeer fanatiek tijdens een spelletjesavond of houden een barbecue. Behalve de informele avonden in het programma, vinden we het ook altijd leuk om spontaan iets gezelligs met elkaar te doen.

Leeskring

Wil je je meer verdiepen in een theologisch werk, maar kom je daar in je eentje niet doorheen? Dan kun je je aansluiten bij de leeskring. In een klein groepje studenten lees je in een jaar tijd een theologisch werk. Dit jaar lezen we ‘Het ABC des geloofs’. Verder hebben we bijvoorbeeld in de afgelopen jaren gelezen: De navolging van Christus van Thomas a Kempis, Opwekking van Van Vlastuin, Gods beloften in het persoonlijk leven van ds. C. Harinck.

Zing/muziekkring

Verder is er een aantal keer per jaar een project van de zingkring, waarvoor je je kunt aanmelden. We studeren we mooie meerstemmige muziekstukken en liederen in. Deze muziek laten we vervolgens aan onze medekringers horen of voeren we uit op een avond in de kerk in Leiderdorp. Onze kring heeft veel muziekliefhebbers en er zijn genoeg mogelijkheden om gezamenlijk muziek te maken en te luisteren.

Kringweekenden

Vanwege corona is er afgelopen jaar geen kringweekend geweest. Dit jaar hopelijk weer wel! Tijdens een weekend doen we leuke activiteiten, gaan uit eten, houden een Bijbelstudie en zingen na de kerkdienst. 

Wij bieden genoeg mogelijkheden om andere Leidse studenten te ontmoeten dusI We betrekken graag iedereen bij onze gezelligheid, waardoor je je snel thuis zult voelen. Vergeet je natuurlijk ook vooral niet aan te melden voor de startavond als je van plan bent om binnenkort naar de Calvijnkring te komen. Dit kan door een e-mail naar ons te sturen. Ook op de andere avonden in het jaar ben je van harte welkom om vrijblijvend te komen kijken.

Contact

Lijkt het je leuk om te komen of wil je meer informatie? Stuur dan even een mailtje naar calvijnkringleiden@gmail.com of neem contact op met een van de mentoren:

Dirk en Aline van Baarle (dirkvanbaarle@gmail.com; aadbreejen@gmail.com)

Joanneke Kwekkeboom (jckwekkeboom@gmail.com)

Ook te volgen op Instagram: Instagram.com/calvijnkringleiden

 

Agenda voorjaar 2022

11 januari                     Thema-avond over een boek

20 januari                     Leeskring

25 januari                     Bijbelkring: Habakuk

1 februari                    Thema-avond: Makkabeeën

15 februari                   Leeskring

24 februari                   Bijbelkring: Zefanja

9 maart                        Biddag en koffiedrinken na de avonddienst

16 maart                      Leeskring

18 - 20 maart               Kringweekend

22 maart                      Thema-avond

5 april                          Bijbelkring: Haggaï

14 april                        Naar een concert: Mattheüs Passion

20 april                        Zingkring

3 mei                           Leeskring

11 mei                         Zingkring

24 mei                         Bijbelkring: Maleachi

1 juni                           12-gezangenavond met gemeente Leiderdorp

8 juni                           Afsluitende leeskring met ds. P. Mulder

14 juni                         Afsluitende avond

Agenda Leiden

11 januari

Thema-avond over een boek

Details →

20 januari

Leeskring

Details →

25 januari

Bijbelkring: Habakuk

Details →

1 februari

Thema-avond Makkabeeën

Details →

15 februari

Leeskring

Details →

24 februari

Bijbelkring: Zefanja

Details →

9 maart

Biddag en koffiedrinken na de avonddienst

Details →

16 maart

Leeskring

Details →

199