Calvijnkring Leiden

Calvijnkring Leiden

Kring Leiden bestaat uit een gezellige groep HBO- en WO-studenten en is bedoeld om een christelijk netwerk te bieden in je studententijd. Je zult je verdiepen door Bijbelstudies met elkaar en is er ruimte om je te verbreden door andere leeskringen en thema-avonden. Een bijkomend voordeel is dat je ook de kans krijgt om je vriendenkring uit te breiden. We organiseren namelijk ook informele avonden en zijn altijd te porren voor spontane acties, want niets is verplicht op onze kring. Nieuwsgierig geworden?

Kringavonden

De kring komt bijna elke week bij elkaar. De avonden zijn afwisselend op dinsdag-, woensdag-  of donderdagavond. We starten rond 18:00 met een maaltijd. Rond 19.30 begint de kringavond. De inhoud van de kringavonden is heel verschillend: er zijn Bijbelkringen, thema-avonden, leeskringen, zing/muziekkringen, maar ook informele avonden. De avonden vinden afwisselend plaats in gebouw ‘Irene’, Hoofdstraat 82, Leiderdorp (tegenover het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente) of in een studentenhuis.

Bijbelkringavonden

Dit jaar behandelen we op de Bijbelkringavonden het boek Daniël. Tijdens een Bijbelstudieavond bespreken we diverse vragen bij het Bijbelgedeelte en secundaire literatuur. Deze avonden zijn heel leerzaam en motiveren om je ook thuis in de Bijbel te verdiepen.

Thema-avonden

Thema-avonden zijn zeer diverse avonden. Zo luisteren we bijvoorbeeld naar een lezing door een spreker. Ook verdiepen we onszelf in muziek, leren we elkaar iets over ons studiegebied of bespreken we een roman. 

Informele avonden

Op een informele avond doen we net even wat anders dan anders. We gaan naar het strand, eten hutspot met Leidens Ontzet of houden een barbecue. Behalve de informele avonden in het programma, vinden we het ook altijd leuk om spontaan iets gezelligs met elkaar te doen. Even een berichtje in de groepsapp en je vindt vast een medekringer die zin heeft om mee te gaan.

Leeskring

Wil je je meer verdiepen in een theologisch werk, maar kom je daar in je eentje niet doorheen? Dan kun je je aansluiten bij de leeskring. In een klein groepje studenten lees je in een jaar tijd een theologisch werk. In de afgelopen jaren hebben we bijvoorbeeld gelezen: 'Belijdenissen' van Augustinus, 'Het ABC des geloofs' van Comrie en 'Opwekking' van Van Vlastuin. Dit jaar lezen we Vrees en beven van Kierkegaard.

Zing/muziekkring

Verder is er een aantal keer per jaar een project van de zingkring, waarvoor je je kunt aanmelden. We studeren mooie meerstemmige muziekstukken en liederen in. Deze muziek laten we vervolgens aan onze medekringers horen of voeren we uit op een avond in de kerk in Leiderdorp. Onze kring heeft veel muziekliefhebbers en we maken regelmatig gezamenlijk muziek of gaan samen naar een concert. Dit jaar zijn we bijvoorbeeld naar het Weihnachtsoratorium geweest.

Kringweekenden

Elk jaar hebben we een kringweekend. Tijdens een weekend doen we leuke activiteiten, gaan uit eten, houden een Bijbelstudie en zingen na de kerkdienst. 

Wij bieden genoeg mogelijkheden om andere Leidse studenten te ontmoeten dusI We betrekken graag iedereen bij onze gezelligheid, waardoor je je snel thuis zult voelen. Vergeet je natuurlijk ook vooral niet aan te melden voor de startavond als je van plan bent om binnenkort naar de Calvijnkring te komen. Dit kan door een e-mail naar ons te sturen. Ook op de andere avonden in het jaar ben je van harte welkom om vrijblijvend te komen kijken.

Contact

Lijkt het je leuk om te komen of wil je meer informatie? Stuur dan even een mailtje naar calvijnkringleiden@gmail.com of neem contact op met een van de mentoren:

Dirk en Aline van Baarle (dirkvanbaarle@gmail.com; aadbreejen@gmail.com)

Joanneke Kwekkeboom (jckwekkeboom@gmail.com)

 

Ook te volgen op Instagram: Instagram.com/calvijnkringleiden
 

Agenda Leiden voorjaar 2024

donderdag 18 apr

Bijbelkring

Details →

3-6 mei

Kringweekend

Details →

dinsdag 14 mei

Afsluitende avond leeskring: naar lezing

Details →

donderdag 30 mei

Bijbelkring

Details →

woensdag 5 juni

Afsluitende avond & Open avond

Details →

199