Calvijnkring Leiden

Calvijnkring Leiden

 

Kring Leiden bestaat uit een gezellige groep HBO- en WO-studenten en is bedoeld om een christelijk netwerk te bieden in je studententijd. Je zult je verdiepen door Bijbelstudies met elkaar en is er ruimte om je te verbreden door andere leeskringen en thema-avonden. Een bijkomend voordeel is dat je ook de kans krijgt om je vriendenkring uit te breiden. We organiseren namelijk ook informele avonden en zijn altijd te porren voor spontane acties, want niets is verplicht op onze kring. Nieuwsgierig geworden?

 

Kringavonden

De kring komt elke 2 weken bij elkaar. Tussendoor is er nog de mogelijkheid om aan een lees- of zingkring mee te doen. De avonden zijn afwisselend op dinsdag-, woensdag-  of donderdagavond. We starten rond 18:00 met een maaltijd. Rond 19.30 begint de kringavond. De inhoud van de kringavonden is heel verschillend: er zijn Bijbelkringen, thema-avonden, leeskringen, zing/muziekkringen, maar ook informele avonden. De avonden vinden afwisselend plaats in gebouw ‘Irene’, Hoofdstraat 82, Leiderdorp (tegenover het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente) of in een kringhuis.

 

Bijbelkringavonden

Dit jaar behandelen we op de Bijbelkringavonden de kleine Profeten. Tijdens een Bijbelstudieavond bespreken we diverse vragen bij het Bijbelgedeelte en secundaire literatuur. Deze avonden zijn heel leerzaam en motiveren om je ook thuis in de Bijbel te verdiepen.

 

Thema-avonden

Thema-avonden zijn zeer diverse avonden. Zo luisteren we bijvoorbeeld naar een lezing door een spreker. Ook gaan we zelf actief aan de slag met het gedachtegoed van Calvijn, leren we elkaar iets over ons studiegebied of bespreken we een roman. 

 

Informele avonden

Op een informele avond doen we net even wat anders dan anders. We gaan naar het strand, zijn zeer fanatiek tijdens een spelletjesavond of kanoën in omgeving Leiden. Behalve de informele avonden in het programma, vinden we het ook altijd leuk om spontaan iets gezelligs met elkaar te doen.

 

Leeskring

Wil je je meer verdiepen in een theologisch werk, maar kom je daar in je eentje niet doorheen? Dan kun je je aansluiten bij de leeskring. In een klein groepje studenten lees je in een jaar tijd een theologisch werk. Een kleine greep uit de boeken die we de afgelopen jaren gelezen hebben: De navolging van Christus van Thomas a Kempis, Opwekking van Van Vlastuin, Gods beloften in het persoonlijk leven van ds. C. Harinck. 

 

Zing/muziekkring

Verder is er een aantal keer per jaar een project van de zingkring, waarvoor je je kunt aanmelden. We studeren we mooie meerstemmige muziekstukken en liederen in. Deze muziek laten we vervolgens aan onze medekringers horen of voeren we uit op een avond in de kerk in Leiderdorp. Onze kring heeft veel muziekliefhebbers en er zijn genoeg mogelijkheden om gezamenlijk muziek te maken en te luisteren. 

 

Kringweekenden

Vanwege corona is er afgelopen jaar geen kringweekend geweest. Dit jaar hopelijk weer wel! Tijdens een weekend doen we leuke activiteiten, gaan uit eten, houden een Bijbelstudie en zingen na de kerkdienst. 

Wij bieden genoeg mogelijkheden om andere Leidse studenten te ontmoeten dusI We betrekken graag iedereen bij onze gezelligheid, waardoor je je snel thuis zult voelen. Vergeet je natuurlijk ook vooral niet aan te melden voor de startavond als je van plan bent om binnenkort naar de Calvijnkring te komen. Dit kan door een e-mail naar ons te sturen. Ook op de andere avonden in het jaar ben je van harte welkom om vrijblijvend te komen kijken.

 

Contact

Lijkt het je leuk om te komen of wil je meer informatie? Stuur dan even een mailtje naar calvijnkringleiden@gmail.com of neem contact op met onze mentor: Joanneke Kwekkeboom (jckwekkeboom@gmail.com).
Ook te volgen op Instagram: Instagram.com/calvijnkringleiden

 

Agenda najaar 2021

9 september        Startavond
15 september        Bijbelkring: Joël
29 september        Open avond: lezing ds. P. Mulder 
7 oktober        Leeskring 
19 oktober        Bijbelkring: Obadja
28 oktober        Informele avond
3 november        Dankdag + koffiedrinken na avonddienst
9 november        Leeskring
16 november        Zingkring
24 november        Bijbelkring: Jona
1 december        Zingkring
7 december        Bijbelkring
14 december        Kerstavond + uitvoering zingkring
11 januari        Thema-avond over een boek

Agenda Leiden

9 september

Startavond kringjaar

Details →

199