Calvijnkring Leiden

Calvijnkring Leiden

 

Wij zijn Kring Leiden. Een gezellige studentenkring waar je met elkaar de Bijbel open doet, nadenkt over belangrijke thema's, een boek leest, zorgen en vreugde deelt, maar ook muziek maakt en sportief bezig bent. We nodigen je graag uit om deel uit te maken van deze groep studenten in Neêrlands oudste studentenstad, Leiden.

 

Kringavonden

Een keer per 2 weken is er een avond met de hele kring, die afwisselend op dinsdag-, woensdag-  of donderdagavond is, waardoor zoveel mogelijk mensen regelmatig naar een kringavond kunnen komen. In de weken dat er geen kringavond is, worden de leeskring en zingkring gehouden, zie ‘Leeskring en zingkring’. We starten de kringavond altijd rond 18:00 met een maaltijd. De inhoud van de kringavonden is heel verschillend: er zijn Bijbelkringen, thema-avonden, maar ook informele avonden. De avonden vinden afwisselend plaats in gebouw ‘Irene’, Hoofdstraat 82, Leiderdorp (tegenover het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente) of in een kringhuis

 

Bijbelkringavonden

Dit jaar behandelen we op de Bijbelkringavonden het Bijbelboek Openbaring. Eerdere Bijbelstudiethema's waren bijvoorbeeld ‘Ballingschap’ waarin we verschillende Bijbelgedeelten over de ballingschap lazen en de brieven van Jakobus en Petrus. Tijdens een Bijbelstudieavond bespreken we in groepjes diverse vragen bij het Bijbelgedeelte en secundaire literatuur.

 

Thema-avonden

Thema-avonden zijn zeer diverse avonden. Zo luisteren we bijvoorbeeld naar een lezing over de Opwekking van Nijkerk. Ook gaan we zelf actief aan de slag met het gedachtegoed van Calvijn, leren we elkaar iets over ons studiegebied of bespreken we een roman. 

 

Informele avonden

Op een informele avond doen we net even wat anders dan anders. We gaan naar het strand, zijn zeer fanatiek tijdens een spelletjesavond, maken een fietstocht in de omgeving van Leiden of houden onze Kerstavond. 

 

Kringweekenden

Elk jaar zijn er 1 of 2 kringweekenden. Dan zijn we een heel weekend bij elkaar in een studentenhuis in Leiden. We doen leuke activiteiten, gaan uit eten, houden een Bijbelstudie en zingen na de kerkdienst. 

 

Leeskring

Wil je je meer verdiepen in een theologisch werk, maar kom je daar in je eentje niet doorheen? Dan kun je je aansluiten bij een leeskring. In een klein groepje studenten lees je in een jaar tijd een theologisch werk. Een kleine greep uit de boeken die we de afgelopen jaren gelezen hebben: Zien op Jezus van Ambrosius, Het kromme in het levenslot van Thomas Boston, De navolging van Christus van Thomas a Kempis en De heerlijkheid van Christus van John Owen. Dit jaar zijn we zelfs zo fanatiek om spontaan een zomerleeskring te organiseren.
Verder is er een zingkring. Op de zingkring studeren we mooie meerstemmige muziekstukken en liederen in. Onze kring heeft veel muziekliefhebbers en er zijn genoeg mogelijkheden om gezamenlijk muziek te maken en te luisteren.
 
Wij bieden genoeg mogelijkheden om andere Leidse studenten te ontmoeten dusI We betrekken graag iedereen bij onze gezelligheid, waardoor je je snel thuis zult voelen. Vergeet je natuurlijk ook vooral niet aan te melden voor de eerste avond als je van plan bent om binnenkort naar de Calvijnkring te komen. Dit kan door een e-mail naar ons te sturen

 

Data kringavonden najaar 2021 (volgt)

 

Contact

Lijkt het je leuk om te komen of wil je meer informatie? Stuur dan even een mailtje naar calvijnkringleiden@gmail.com of neem contact op met onze mentoren: Gertrude & Willem de Wildt (071-5231819) en Joanneke Kwekkeboom (jckwekkeboom@gmail.com).

Agenda Leiden

9 september

Startavond kringjaar

Details →

199