Calvijnkring Leiden

Calvijnkring Leiden

Kring Leiden bestaat uit een gezellige groep HBO- en WO-studenten en is bedoeld om een christelijk netwerk te bieden in je studententijd. Je zult je verdiepen door Bijbelstudies met elkaar en is er ruimte om je te verbreden door andere leeskringen en thema-avonden. Een bijkomend voordeel is dat je ook de kans krijgt om je vriendenkring uit te breiden. We organiseren namelijk ook informele avonden en zijn altijd te porren voor spontane acties, want niets is verplicht op onze kring. Nieuwsgierig geworden?

Kringavonden

De kring komt bijna elke week bij elkaar. De avonden zijn afwisselend op dinsdag-, woensdag-  of donderdagavond. We starten rond 18:00 met een maaltijd. Rond 19.30 begint de kringavond. De inhoud van de kringavonden is heel verschillend: er zijn Bijbelkringen, thema-avonden, leeskringen, zing/muziekkringen, maar ook informele avonden. De avonden vinden afwisselend plaats in gebouw ‘Irene’, Hoofdstraat 82, Leiderdorp (tegenover het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente) of in een kringhuis.

Bijbelkringavonden

Dit jaar behandelen we op de Bijbelkringavonden het boek Romeinen. Tijdens een Bijbelstudieavond bespreken we diverse vragen bij het Bijbelgedeelte en secundaire literatuur. Deze avonden zijn heel leerzaam en motiveren om je ook thuis in de Bijbel te verdiepen.

Thema-avonden

Thema-avonden zijn zeer diverse avonden. Zo luisteren we bijvoorbeeld naar een lezing door een spreker. Ook verdiepen we onszelf in muziek, leren we elkaar iets over ons studiegebied of bespreken we een roman. 

Informele avonden

Op een informele avond doen we net even wat anders dan anders. We gaan naar het strand, zijn zeer fanatiek tijdens een spelletjesavond of houden een barbecue. Behalve de informele avonden in het programma, vinden we het ook altijd leuk om spontaan iets gezelligs met elkaar te doen.

Leeskring

Wil je je meer verdiepen in een theologisch werk, maar kom je daar in je eentje niet doorheen? Dan kun je je aansluiten bij de leeskring. In een klein groepje studenten lees je in een jaar tijd een theologisch werk. In de afgelopen jaren hebben we bijvoorbeeld gelezen: Het ABC des geloofs van Comrie, Opwekking van Van Vlastuin, Gods beloften in het persoonlijk leven van ds. C. Harinck.

Zing/muziekkring

Verder is er een aantal keer per jaar een project van de zingkring, waarvoor je je kunt aanmelden. We studeren we mooie meerstemmige muziekstukken en liederen in. Deze muziek laten we vervolgens aan onze medekringers horen of voeren we uit op een avond in de kerk in Leiderdorp. Onze kring heeft veel muziekliefhebbers en er zijn genoeg mogelijkheden om gezamenlijk muziek te maken of samen naar een concert te gaan.

Kringweekenden

Elk jaar hebben we een kringweekend. Tijdens een weekend doen we leuke activiteiten, gaan uit eten, houden een Bijbelstudie en zingen na de kerkdienst. 

Wij bieden genoeg mogelijkheden om andere Leidse studenten te ontmoeten dusI We betrekken graag iedereen bij onze gezelligheid, waardoor je je snel thuis zult voelen. Vergeet je natuurlijk ook vooral niet aan te melden voor de startavond als je van plan bent om binnenkort naar de Calvijnkring te komen. Dit kan door een e-mail naar ons te sturen. Ook op de andere avonden in het jaar ben je van harte welkom om vrijblijvend te komen kijken.

Contact

Lijkt het je leuk om te komen of wil je meer informatie? Stuur dan even een mailtje naar calvijnkringleiden@gmail.com of neem contact op met een van de mentoren:

Dirk en Aline van Baarle (dirkvanbaarle@gmail.com; aadbreejen@gmail.com)

Joanneke Kwekkeboom (jckwekkeboom@gmail.com)

 

Ook te volgen op Instagram: Instagram.com/calvijnkringleiden

 

Agenda najaar 2022

wo 7 sep 2022             Startavond

di 13 sep 2022             Bijbelkring

do 29 sep 2022            Creatieve avond

do 13 okt 2022            Bijbelkring

do 20 okt 2022            Leeskring

wo 26 okt 2022            Thema-avond: laat zien wat je studeert

wo 2 nov 2022             Dankdag + koffie drinken na avonddienst

di 8 nov 2022               Bijbelkring

di 15 nov 2022             Leeskring

di 22 nov 2022             Zingkring

do 8 dec 2022             Bijbelkring

do 15 dec 2022            Zingkring

wo 21 dec 2022           Kerstavond + uitvoering zingkring

di 10 jan 2023              Bijbelkring

Agenda Leiden

Woensdag 7 september

Startavond

Details →

Dinsdag 13 september

Bijbelkring

Details →

Donderdag 29 september

Creatieve avond

Details →

Donderdag 13 oktober

Bijbelkring

Details →

Donderdag 20 oktober

Leeskring

Details →

Woensdag 26 oktober

Thema-avond: laat zien wat je studeert

Details →

Woensdag 2 november

Dankdag + koffiedrinken na de avonddienst

Details →

Dinsdag 8 november

Bijbelkring

Details →

199