Groningen

Via veritatis

WEGENS CORONAMAATREGELEN IS HET NOG ONDUIDELIJK HOE WIJ ONZE BIJEENKOMSTEN GAAN VORMGEVEN. VOOR MEER INFORMATIE NEEM CONTACT MET ONS OP

 

De kring

Studeer je in het mooie Groningen en ben je op zoek naar zowel gezellige als inhoudelijke avonden, dan is deze kring zeker iets voor jou!  Als christelijke student ontkom je namelijk niet aan vragen over je geloof. Het is daarom belangrijk om je hier op te bezinnen en in gesprek te gaan met andere christelijke studenten over deze vraagstukken. De studentenkring biedt hier bij uitstek een goede basis voor.  Elk half jaar kiezen we gezamenlijk een thema die we aan de hand van een boek zullen bestuderen tijdens de avonden. Deze worden ingeleid door zowel de mentoren als de kringleden of een externe spreker. De geplande kringavonden proberen we zoveel als mogelijk af te wisselen met andere activiteiten, zoals een borrel of een uitje.

We proberen de avonden zoveel mogelijk te plannen op vrije avonden van studentenverenigingen, zoals Yir'at 'Adonay. Het is dus geen enkel probleem, wanneer je ook graag lid wil worden of al lid bent van een studentenvereniging.

"Deze kring in het noorden heeft mijn studententijd extra waardevol gemaakt. Het samenzijn met andere studenten, het lezen van de Bijbel en het bespreken van diverse boeken, het gezellig kletsen en het doen van activiteiten met elkaar zorgt voor een meerwaarde van je studie in deze mooie studentenstad!" - oud lid Linda Zippro

Indeling van de avonden

We starten om ongeveer 18.30 uur met een gezamenlijke maaltijd, waarna we om 20.00 uur beginnen met kringen. Om 22.00 uur ronden we af en kan er nog even gezellig worden nagepraat onder het genot van een drankje.

Wat verwachten wij van jou?

  1. Gezelligheid en enthousiasme tijdens de avonden

  2. Initiatief bij het nadenken over thema’s en organiseren van activiteiten

  3. Elke avond zullen twee kringleden de maaltijd bereiden. Neem maar van ons aan dat dit leuker is om te doen dan je denkt!

  4. Het leiden van minstens één kringavond per jaar

Geïnteresseerd? Kom eens langs!

Lijkt het je leuk om te komen, en studeer je aan een hogeschool of universiteit? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Het is heel normaal om eerst een aantal keer mee te kijken voordat je je aanmeld als lid. Hopelijk tot snel!

 

Contactpersonen

Marco en Nicolien van den Noort (marco_noort@hotmail.com)

Mentor

A. Aleman

 

Agenda Groningen

Woensdag 16 september

Om het jaar goed te beginnen: Een gezellige kennismakingsborrel!

Details →

Woensdag 14 oktober 2020

Kringavond 1

18:30

Details →

Woensdag 28 oktober 2020

Kringavond 2

18:30

Details →

Woensdag 25 november 2020

Kringavond 3

18:30

Details →

Woensdag 25 november 2020

Kringavond 4

18.30

Details →

Woensdag 16 december 2020

Kringavond 5

18.30

Details →

Woensdag 13 Januari 2021

Kringavond 6

18:30

Details →

Woensdag 3 februari 2021

Uitje

18:30

Details →

197