Leiden

Calvijnkring Leiden

 

Wij zijn Kring Leiden. Een gezellige studentenkring waar je met elkaar de Bijbel open doet, nadenkt over belangrijke thema's, een boek leest, zorgen en vreugde deelt, maar ook muziek maakt en sportief bezig bent. We nodigen je graag uit om deel uit te maken van deze groep studenten in Neêrlands oudste studentenstad, Leiden.

 

Kringavonden

Elke week is er een kringavond, die afwisselend op dinsdag-, woensdag-  of donderdagavond is, waardoor zoveel mogelijk mensen regelmatig naar een kringavond kunnen komen. We starten de kringavond altijd rond 18:00 met een maaltijd. De inhoud van de kringavonden is heel verschillend: er zijn Bijbelkringen, thema-avonden, maar ook informele avonden. De avonden vinden afwisselend plaats in gebouw ‘Irene’, Hoofdstraat 82, Leiderdorp (tegenover het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente) of in een kringhuis.

 

Bijbelkringavonden

Dit jaar behandelen we op de Bijbelkringavonden de brieven Jakobus, 2 Petrus en Judas. Eerdere Bijbelstudiethema's waren bijvoorbeeld ‘Ballingschap’ waarin we verschillende Bijbelgedeelten over de ballingschap lazen en 'De Handelingen van de Heilige Geest' over het Bijbelboek Handelingen. Tijdens een Bijbelstudieavond bespreken we in groepjes diverse vragen bij het Bijbelgedeelte en secundaire literatuur.

 

Thema-avonden

Thema-avonden zijn zeer diverse avonden. Zo luisteren we bijvoorbeeld naar een lezing van ds. A.T. Vergunst of naar een lezing over christenen in Noord-Korea. Ook gaan we zelf actief aan de slag met het gedachtegoed van Calvijn, leren we elkaar iets over ons studiegebied of bespreken we een roman. 

 

Informele avonden

Op een informele avond doen we net even wat anders dan anders. Zo beginnen we het jaar traditioneel met een barbecue. We volleyballen, maken een vaartocht over de Leidse singels, zijn zeer fanatiek tijdens een spelletjesavond, steken een helpende hand uit naar vluchtelingen of laten onze creatieve kant zien.

 

Kringweekenden

Twee keer per jaar is er een kringweekend. Dan zijn we een heel weekend bij elkaar in een studentenhuis in Leiden of een andere stad. We doen leuke activiteiten, gaan uit eten, houden een Bijbelstudie en zingen na de kerkdienst. 
 

Leeskring

Wil je je meer verdiepen in een theologisch werk, maar kom je daar in je eentje niet doorheen? Dan kun je je aansluiten bij een leeskring. In een groepje van 5-8 studenten lees je in een jaar tijd een theologisch werk. Een kleine greep uit de boeken die we de afgelopen jaren gelezen hebben: Belijdenissen van Augustinus, Zien op Jezus van Ambrosius, Het kromme in het levenslot van Thomas Boston, de Verklaring van de Brief aan de Galaten van Luther en De heerlijkheid van Christus van John Owen.

 

Wij bieden genoeg mogelijkheden om andere Leidse studenten te ontmoeten dusI Vergeet je natuurlijk ook vooral niet aan te melden voor de Open Avond als je van plan bent om binnenkort naar de Calvijnkring te komen. Dit kan door een e-mail naar ons te sturen.

 

Data komende kringavonden

3 sept – Stadsspel en eten

10 sept – Bijbelkring 1

19 sept – Fietstocht

25 sept – Thema-avond: Russische avond

8 okt – Bijbelkring 2

23 okt – Informele avond

6 nov – Dankdag en koffiedrinken na de avonddienst

7 nov – Thema-avond: op één lijn met Calvijn, spreker Jan van de Kamp

14 nov – Bijbelkring 3

19 nov – Thema-avond: laat zien wat je studeert

27 nov – GG doet: schoonmaak kerk o.i.d.

29 nov-2 dec: Kringweekend

10 dec – Bijbelkring 4

19 dec – Kerstmaaltijd

8 jan – Thema-avond over een boek

21 jan – Bijbelkring 5

29 jan – Informele avond

 

Contact

Lijkt het je leuk om te komen of wil je meer informatie? Stuur dan even een mailtje naar calvijnkringleiden@gmail.com of neem contact op met onze mentoren: Gertrude & Willem de Wildt (071-5231819) en Joanneke Kwekkeboom (jckwekkeboom@gmail.com).

199