Utrecht

De leukste studentenkring van Utrecht!

Onze kring

 

Gergemkring Utrecht is een heel gezellige kring met elke avond gemiddeld 50 HBO & WO-studenten die samen willen nadenken over aan de Bijbel gerelateerde thema's. Er is geen lidmaatschap bij kring Utrecht, waardoor je aanwezigheid altijd geheel vrijblijvend is.
H
et jaar wordt gevuld met een afwisseling van bezinnende en ontspannende avonden. Voor ontspanning worden activiteiten georganiseerd zoals een potje poolen, kerstmaaltijden en nieuwjaarsborrels. Tijdens een bezinnende avond wordt er een bijbelstudie gehouden of een inleiding op het onderwerp, door externe sprekers of door studenten uit eigen kring, en worden er discussievragen in kleinere groepjes verder besproken. Er heerst een goede sfeer, waarin ruimte en begrip is voor elkaars mening, maar waarbij Gods Woord altijd centraal staat. Deze onderlinge verbondenheid kenmerkt de kring ook als het gaat om de weekenden die tweemaal per jaar georganiseerd worden. De animo hiervoor is altijd erg groot en het geeft een goede basis voor een prettig seizoen!

 

 

Locatie
Onze bezinnende kringavonden beginnen om 19:30 uur en vinden meestal plaats in de Singelkerk in Utrecht, Wittevrouwensingel 28. De kerk bevindt zich op loopafstand van station Utrecht Centraal. Bij ontspannende avonden is de locatie vaak ergens anders. Dit wordt dan vermeld in de kringmail.

Thema's

Ieder halfjaar worden er actuele en interessante thema's behandeld. Het eerste halfjaar van het seizoen 2017-2018 zullen we nadenken over 'Tijd'. Hierbij zullen we de geschiedenis van het christendom behandelen, maar ook ingaan op onze tijd en tijdsbesteding nu en op de toekomende tijd en eeuwigheid.

Het tweede halfjaar hopen we na te denken over 'Apologetiek', de verdediging van het christelijk geloof. Hoe leg jij het christelijk geloof uit aan je medestudenten? Hoe open vertellen wij over ons geloof?

Van harte welkom!
We willen je van harte uitnodigen om geheel vrijblijvend een kringavond te komen bezoeken. In de agenda op deze pagina kun je de data hiervoor vinden. Wil je meer informatie of op de hoogte gehouden worden van het reilen en zeilen van de kring? Stuur dan een mailtje naar ggkringutrecht@gmail.com.

We zijn altijd bereid om je vragen te beantwoorden!

Tot ziens op een van onze kringavonden!

 

"Ger. Gem. Kring is een goede mix van gezelligheid en bezinning. Ik ontmoet er interessante mensen waarmee ik inhoudelijk goede gesprekken kan voeren over studeren en andere alledaagse dingen, maar ook over de belangrijkste zaken van het leven. Van harte aanbevolen!” (Hendrik-Jan) 

 

Mentoren
G. Bravenboer
gbravenboer@axionmanagement.nl

06-53869012

A.J. van Hell

Contactpersonen

Annemiek Jordaan

annemiekjordaan@outlook.com    

06-38485184     

           
Judith Bravenboer
judithbravenboer@gmail.com
06-10157693

E-mailadres kring:

ggkringutrecht@gmail.com

Agenda Utrecht 2017-2018

20 maart

Bezinnende avond Wittevrouwensingel 28

19:30 uur

Details →

3 april

Bezinnende avond Wittevrouwensingel 28

19:30 uur

Details →

17 april

Ontspannende avond

20:00 uur

Details →

1 mei en 8 mei

Bezinnende avonden Wittevrouwensingel 28

19:30 uur

Details →

22 mei

Bezinnende avond Wittevrouwensingel 28

19:30 uur

Details →

25-28 mei

Kringweekend!

20:00 uur

Details →

12 juni

Ontspannende avond

20:00 uur

Details →

19 juni

Afsluitende avond

19:30 uur

Details →

Foto's kring Utrecht

 
196