Ede/Wageningen

Studentenkring met Bezinning & Gezelligheid

Welkom op Kring Ede-Wageningen!

Kring Ede-Wageningen is een vereniging van ongeveer 80 enthousiaste studenten die in Ede of Wageningen studeren of in de buurt wonen. We komen om de twee weken op de dinsdagavond samen om met elkaar te luisteren naar een lezing van een kringer of een gastspreker. Daar praten we over door in groepjes aan de hand van stellingen en vragen. Het Woord van God, de Bijbel, staat op onze Kring centraal.

Ons jaarthema is de brieven aan de zeven gemeente in de Openbaring aan Johannes.

Natuurlijk is er tijdens deze avonden voldoende tijd voor gezelligheid mét en betrokkenheid óp elkaar. We weten en zien dat God ook met Zijn Geest op onze kring werkt. Daar zijn we dankbaar voor. Het heeft al tot veel gezegende gesprekken geleid.

Naast de bezinnende avonden wordt er veel gezelligs georganiseerd! Op de borrels is er tijd om elkaar nog beter te leren kennen en (on)zinnige discussies te voeren. Door de activiteitencommissie worden er door het jaar heen verschillende activiteiten georganiseerd. Hierbij kan je denken aan een sportavond, een avond bowlen, het kerstgala en de afsluitende activiteit. Deze borrels vinden plaats op de dinsdagen dat er geen bezinnende kringavond is. Er is dus elke week wel wat te doen! De hoogtepunten in het jaar vormen de kringweekenden. Drie keer per jaar gaan we met de kring naar een oord, om een weekend vol bezinning en gezelligheid te hebben. Kortom: Kring Ede-Wageningen is een bruisende vereniging voor christelijke studenten.

Kring Ede-Wageningen is opgezet vanuit de Werkgroep voor Studenten van de Gereformeerde Gemeenten, en is daarmee ook verbonden aan dit kerkgenootschap. Door heel het land zijn kringen te vinden zoals in Rotterdam, Leiden en Utrecht. De kringen kenmerken zich doordat ze een vrijblijvend kararakter hebben. Er is geen contributie of lidmaatschap op onze kring, waardoor er vrijblijvendheid is in je aanwezigheid. De organisatorische kant van kring Ede-Wageningen nemen de contactpersonen op zich. Daarnaast zijn er drie mentoren die de inhoudelijke koers houden. Verder zijn er tal van commissies voor alle activiteiten.

Je bent van harte welkom om een keer te komen kijken! Kijk voor data in de agenda hieronder. Voor alle data geldt: Deo Volente.


20 februari - Inleiding over Sardis
27 februari - Activiteit
6 maart - Inleiding over Pergamus
13 maart - Borrel
20 maart - Inleiding over Muziek
27 maart - Activiteit
3 april - Inleiding over Thessalonica
10 april - Borrel
17 april - Inleiding over Thyatire
24 april - Inleiding over Apostolische vaders
1 mei - Activiteit
8 mei - Borrel
15 mei - Inleiding over Stille tijd
22 mei - Activiteit
29 mei - Inleiding over Jeruzalem
5 juni - Borrel
12 juni - Inleiding over Galaten
19 juni - Eindactiviteit

Plaats en tijd van samenkomst

We beginnen de avonden om stipt 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30. De locatie van samenkomst voor dit jaar is de van Lodenstein College in Ede aan de van der Hagenstraat. Het is vrij eenvoudig te vinden door de grote poort die open is.

 

Inschrijven voor de wekelijkse e-mail

Wil je op de hoogte blijven van wat er op Kring Ede-Wageningen allemaal gebeurt? Schrijf je dan in op de wekelijkse e-mail!

Subscribe to our mailing list

* indicates required
/ ( mm / dd )

Contactgegevens

Je kunt ons altijd bereiken op het mailadres kringede-wageningen@hotmail.com, of kan je even kijken op de Facebook-groep.

De contactgegevens van de Mentoren en Contactpersonen zijn:

 

Mentoren

Arent van der Hoek

arent@kliksafe.nl

0318-505760

 

Anton van de Woestijne

a.vandewoestijne@gmail.com

0318-303555

 

Wilbert Hoepel

whoepel@gmail.com

06-49 40 76 69

 

Contactpersonen
 

Jurrian van Waaij

06 12 54 50 08

 

Arinda van Dijk

06-37 17 59 66

195